Wednesday, November 25, 2009

SELAMAT HARI RAYA EIDULADHA!!!

selamat hari raya eiduladha kepada semua blogger dan seluruh dunia. Semoga kita menghayati erti sebenar pengorbanan itu. dalam dunia politik ada yang menakrifkan mengorbankan wang demi kemenangan namun sudah dibuktikan wang tidak menjamin kemenangan. di manik urai wang calon PAS habis hanya RM11,000 dimana dibelanjakan untuk poster dan deposit. namun BN menghabiskan lebih 12juta mengikut sumber dalaman BN yang berkempen disana. Kita juga tidak harus menanti sumbangan kerajaan sahaja, tapi kita harus memikirkan apa yang kita boleh korbankan untuk kerajaan dan seterusnya rakyat. Penghayatan pengorbanan harus dieertikan dengan baik. TAKBIR!!PAS TATAP DIHATI.

9 comments:

bulanmengembang said...

Salam saudara..

Selamat Hari raya Aiduladha. Perjuangan adalah satu pengorbanan yang ikhlas dan murni.

Takbir! Allahuakbar...

paikankb said...

salam kekanda wata sikadi...

nah apa cerita parti kekanda...hebat juga jarum tentera UBN sehinggakan boleh mengoncangkan keteguhan PAS...mohon diperjelaskan dalam posting kekanda

senyumkambing said...

tarima kasi sabab follo. ako fikir samua urang banci ako sabab ako tida sukak ito urang sukak buhung ito urang sukak fitna itu ruslan manshur. ito ruslan garagaji bnyak mata.

watasikadi said...

salam bulanmengembang,
terima kasih atas kunjungan sdr. pengorbanan ikhlas dan murni pasti dibalas kebahagiaan hakiki.

watasikadi said...

salam adinda paikankb,
perkara biasa dalam permainan politik UBN. bila kita baca sejarah politik pemerintahan UMNO, mempergaduhkan parti lawan adalah strategi lapuk yang harus kita berjaga-jaga. dengan cara politik kejam najib dan tidak takut menabur wang, memperlihatkan banyak anasir cuba memporak perandkan parti seperti PAS. namun kesabaran dan keteguhan prinsip pemimpin parti amat saya sanjungi. sebagai contoh bila husam musa ditekan supaya berang dan cuba memprovokkan beliau supaya bising, namun beliau mengambil pendekatan bersabar dan maenyelesaikan secara dalaman. nampak kerja UBN semakin tajam jarumnya namun BN tetap kena ketajamannya bila MCA punya krisis jelas sukar diselesaikan. apapun pejuang PAS sejati tetap teguh berdiri dibelakang PAS walaupun dipecat.
terima kasih atas kunjungan adinda. semoga sukses selalu.

watasikadi said...

salam senyumkambing,
terimakasih atas kunjungan ini. tidak semua tentang kambing itu buruk, tidak juga semua tentang manusia itu baik. bila kita katakan orang memfitnah kita juga dalam lingkungan kemungkinan memfitnah orang. namun apa yang senyum kambing ulas dibeberapa blog KB ada kebenarannya. semoga senyum kambing terus senyum dan kalau dapat buatla lesung pipit supaya kiut sikit.

joe77 said...

Salam Wata'sikadi,
bak kata bidalan orang-orang lama,
Jangan la kita mengira-ngira sumbangan negara kepada kita tapi kita juga kena fikirkan apa sumbangan kita kepada negara. Seperti wata'sikadi yang ditaja oleh kerajaan negeri Sabah belajar dari tingkatan 1 samapai lah abis Ijazah Sarjana Mudanya di Kustem. Mungkin bagi Wata' sikadi itu kewajipan kerajaan tapi mampukah kerajaan sekiranya kerajaan tiada sumber kewangan yang banyak. Berapa orang KDM dihantar oleh PBS ke Over Sea pakai Yayasan sabah masa Jeffrey Kitingan jadi Pengerusi. Tanyalah Pairin berapa orang KDM dapat biasiswa kerajaan negeri sambung belajar. sekarang ni nasib UMNO dan YTL ada kalau tidak kitapun tidak tau wata'sikadi dapat biasiswa ka sambung belajar di KUSTEMkan. Oleh pandailah jadi orang yang bersyukur dan menghargai apa yang kita nikmati. Jangan jadi mcm orang yang tak tau kenal budi.Memang ada pemimpin UMNO yang buruk perangai mcm DSA dan KJ dan kroni2 mereka. Tapi bagi saya UMNO masih pilihan yang terbaik berbandin parti MENJUBU' Anwar tu. Sebab semua orang UMNO tau siapa Anwar masa dia dalam UMNO. Rasanya PAS lagi elok berdiri sendiri dari terlibat dengan Parti Komunis DAP dan Menjubu' ni. Dulu, Kini dan Selamnya....

watasikadi said...

yes joe pas memang mahu berdiri sendiri tetapi bergabung dalam PRU sudah semestinya.yes i know saya ditaja rakyat sabah melalui biasiswa rakyat sabah tapi what yang saya dapat buat untuk membalas jasa baik orang sabah? apa yang sabah buat untuk mereka yang ditaja? dapat pekerjaan under state goverment? nonononono....hehehe...macamana mau berkhidmat secara langsung pada rakyat yang memerlukan? so the sponsoring not worth to sabah goverment..saya tidak pernah lupa jasa-jasa kerajaan negeri pada saya, sedangkan sekarang jika diberi pilihan untuk bekerja untuk state govt compare to federal i choose state govt although gaji kecik sikit. tapi penat jak la apply..mungkin tak rezeki sayalah.. banyak jawatan kosong di sabah sebenarnya tapi tiada peruntukan penggajian, why sabah tiada duit? why? kelantan mau buat kaukus petroleum, apa UMNO sabah buat?pemimpin silih berganti tapi rakyat tetap merungut. tentang parti politik itu prinsip masing-masing..Yayasan Sabah memang digunakan untuk taja student apa jadi sekarang? berapa banyak student ditaja. dulu time kami llebih 500 for secondary school sekarang seratus pun tak sampai tapi company under yayasan sabah bertambah pulak. itu belum lagi saya cerita audit finding saya time wat some auditing to subsi YS..but i'm still pro tidak mahu dedahkan..apapun thanks atas kunjungan..semoga sukses selalu...TAKBIR!..HEHEHEHE...

Faiz Plongor said...

I like it this really good information
Vimax Canada
Vimax pills
Obat perangsang wanita
Boneka sex ful body
Obat Vimax
Meizitang Botanical
Herbal Slim
Vimax oil
Semenax
Vimax asli
Pelangsing tubuh alami
Obat pelangsing alami
Celana Hernia
Selaput dara buatan
Obat kuat malang
Vakum pembesar penis
Vimax canada
Vimax
Viagra usa
Ciri Vimax asli
Foto abg bugil
Vimax Izon
Ciri ciri vimax asli
Harga vimax asli
vimax asli Testimoni vimax
Pembesar penis alami
Dildo vibrator
Red cialis viagra
Obat kuat pria
Vibrator lidah getar
Obat pemutih kulit
Obat pemutih gigi
Dildo getar
Alat masturbasi wanita

Daily Horoscopes